Dygnet har för få timmar...

Ja just nu blev världen fylld av väldigt annorlunda saker än små rara valpar och mitt i allt "Coronande" snurrar bara tiden på och varje dag tänker jag "ikväll måste jag uppdatera bloggen" men när den där kvällen till slut kommer är det inte kväll utan natt och istället slocknar man på soffan och vaknar med taskigt samvete 🙈 men NU ska jag göra ett litet ryck!!
 
Valparna växer och frodas och förra fredagen åkte vi iväg på lite äventyr inne i Östersund. Först åka bil som ju är ett äventyr i sig men det tog alla Smällkaramellerna helt med ro 🥰 Duktiga små svansviftare!!  Väl framme i stan gjorde vi ett besök hos LuVi hund där vi bokat in en liten "äventyrsbana" för hela gänget.  Detta kan ni se på den här filmen - som inte är välredigerad utan helt enkelt bsra ihopklippt av de snuttar jag filmade under tiden.
Själv blir jag glad i själen av att se hur de alla 8 bara kastar sig in denna nya miljö - i en industrilokal med märkligt ljud och helt nya intryck för små valpar som bara befunnit sig i huset vid vägs ände tidigare! 
 
Smällkarameller som tycker att de likt andra ungdomar ska ha raveparty på nätterna och se "vem som kan stänga baren" får också ta med sig morsan och flytta ut det partyt till hundstallet under nätterna - för husfridens skull 🙉🙊 Den saken tog de också helt med ro - liksom att traska vägen mellan hundstall och bostadshus i snön. 
 
Att umgås med de andra vuxna hundarna i flocken är också utveckling - viktig utveckling i konsten att "bli hund". 
 
 
Jag har under flera års tid sagt inför att varje kull ska levereras att "jag skulle verkligen vilja ha mina valpar kvar ett par veckor längre - till 10 veckors ålder" så i år tänkte jag "men alltså Tabbi - varför gör du då inte bara som du vill?? Det är ju du som väljer det själv". Det är så klart alldeles sant och därmed beslutet också fattat och jag är SÅ glad för det. Nu är jag inte alls stressad över att börja välja och placera rätt valp hos rätt familj utan ta det helt lugnt och bara studera dem när de börjar bli egna persoligheter ❤ Det känns så rätt för mig och jag vet precis vad mina skäl till det är. Andra får göra precis som de vill men för mig som uppfödare är det här rätt väg! 
 
Nu har valparna passerat 8 veckor och det börjar utkristallisera sig vem som är vem av dem och vem som ska flytta vart om 1.5 vecka. Växer som ogräs gör de i alla fall 👌
 
T I Ta Wei's Beretta Silver Pigeon "Duva"
 
T II Ta Wei's Browning Ulitmate Partridges "Rappa"
 
T III Ta Wei's Benelli Beccaccia Suprime "Becca" 
 
H I Ta Wei's Hatsan Escort Xtreme Max "Max"
 
H II Ta Wei's Nordhunt Nickel Hunter "Nickel"
 
H III Ta Wei's Winchester SXP Field "Chester"
 
H IV Ta Wei's Akkar Churchill "Akke"
 
H V Ta Wei's Caesar Guerini Temper "Tempo"
 
Vi fortsätter umgås - testar lite olika spännande prylar och njuter av varje dag vi har tillsammans innan det är dags att flytta vidare och bli älskade i nya hem. 
 
Jag testar alltid att låta mina valpar komma i kontakt med något kallt vilt - inte för annat än att det är intressant att se reaktionen - är de bara nyfikna, eller tycker nån att det är lite läskigt? Är det nån som faktiskt (som Rappa här på filmen) som faktiskt griper och bär osv. JAG tycker det är kul - därför gör jag det 🙃
 
Idag fick gänget en ny leksak - en repknut - direkt kröp deras "fightingspirit" fram 💪😂
"Duva" visar "Nickel" lite Girlpower 
And The Winner Of The Game is "Tempo"
 
Lattja, mäta muskler och vara på äventyr är skoj - men sedan blir man faktiskt trött 😴
 
 
Vi har ju en till kull med lite yngre valpar som nu inte fått nåt "bloggutrymme" alls - så ni som väntar på det jag lovar att närmsta dagarna fixa ett inlägg helt vikt åt dem ❤
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0